Choď na obsah Choď na menu
 


Novak Djoković

14. 5. 2019

Už ako 19-ročný tenista sa v roku 2006 zúčastnil spolu s Anou Ivanovićovou Hopmanovho pohára, kde páru tesne ušla finálová účasť.

V dobrých výkonoch zo začiatku roka pokračoval počas celej sezóny, čo ho neustále posúvalo na vyššie pozície v rebríčku ATP Entry Ranking.

Rok 2006 začal ako 78. hráč sveta, ale účasťou vo štvrťfinále na Roland Garros a 4. kolom vo Wimbledone sa dostal do prvej 40. Len tri týždne po Wimbledone vyhral svoj premiérový titul v Amersfoorte bez straty setu vo finále proti Nicolasovi Massuovi. Druhé turnajové víťazstvo získal v Metách a to ho po prvýkrát posunulo medzi 20 najlepších hráčov sveta.

Rok 2007 začal ďalším víťazstvom na prvom turnaji roku v Adelaide. Jeho výkony na podujatiach ATP Master Series v Indian Wells a Miami, kde bol finalistom a v druhom spomínanom turnaji víťazom, ho posunuli do prvej svetovej desiatky. V týchto turnajoch dosiahol prvé dve finálové účasti po sebe na podujatiach série Masters a porazil vychádzajúcu hviezdu Andyho Murrayho v oboch semifinálových zápasoch bez straty setu. Finále v Indian Wells prehral s Rafaelom Nadalom, ale vynahradil si to, keď ho zdolal vo štvrťfinále v Miami 6-3 6-4. Vo finále vyhral nad vracajúcim sa Argentíčanom Guillermom Cañasom 6-3 6-2 6-4 a získal tak premiérový titul zo série Masters.

Djoković je osemnásobný grandslamový víťaz. Prvý titul získal v roku 2008, keď na turnaji Australian Open vo finále porazil Jo-Wilfrieda Tsongu 4-6 6-4 6-3 7-6(2).

Druhý titul získal na rovnakom turnaji v roku 2011, keď porazil Brita Andyho Murrayho v troch setoch 6-4 6-2 6-3.

Úspechy: